2019 m. sausio 22 d., antradienis

Žodžiai

GINNY YTTRUP

„Žodžiai“

Tiesa išlaisvina, nors kartais siekiant ją išsakyti žodžių tiesiog pristinga ir jie lieka neištarti, užstrigę tik tavo mintyse ir gerklėje, o tu pats nebežinai ar dar kada nors sugebėsi prabilti. Būtent taip jaučiasi mažoji Keilė – viena pagrindinių šios istorijos herojų.

Mergaitė paveikta siaubingų išgyvenimų ne tik nebegali kalbėti, bet ir turi gyventi viena apleistoje trobelėje vidury miškų, su ją nuolat seksualiai išnaudojančiu patėviu.
Tačiau net ir tokiomis baisiomis sąlygomis augdama Keilė nepraranda vilties, kad ją palikusi narkomanė mama sugrįš ir ją išvaduos, mat sutrikęs vaikas mano, jog motiną tiesiog ištiko laikina amnezija.
Keilė trobelėje turi nedaug daiktų, bet brangiausias iš jų – tai mamos paliktas žodynas, į kurį ji koncentruojasi siekdama pamiršti visas su ja vykstančias negeroves.

Kita knygos veikėja Sjera taip pat susiduria su sunkiais vidiniais išgyvenimais. Nors gyvena laisvos ir nepriklausomos menininkės gyvenimą, tačiau nejaučia pilnatvės mat jau 12 metų ją slegia žlugdantis kaltės jausmas dėl naujagimės dukrelės mirties.
Šių herojų susitikimas taps lūžio tašku jų abiejų gyvenimuose, tačiau kelias link tiesos ir išsivadavimo iš vidinių pančių bus ilgas ir skaudus. Juk sielos žaizdos gyja sunkiausiai...

Man ši knyga pasirodė įtaigi ir tikroviška, tačiau man nelabai patinka, kūriniai, kuriuose taip išaukštinamas Dievas ir jo galybė, todėl šios knygos įvertinimas bus truputį mažesnis.

7 pelėdžiukai iš 10


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą