2019 m. sausio 29 d., antradienis

Geografas gaublį pragėrė.

Aleksej Ivanov

Geografas gaublį pragėrė

Mano tėtis visuomet kartoja - kad ir ką išbandytume, visada grįšim prie klasikos. Taigi ir aš šį kartą perskaičiau rusų literatūros klasiką - Geografas gaublį pragėrė.

Knygoje pasakojama apie jauną biologą Viktorą Služkiną, kuris įsidarbina geografijos mokytoju. Kariauja, paskui susidraugauja su mokiniais, konfliktuoja su direktoriaus pavaduotoja, veda devintokus į žygį - plaukti upe. Dar jis geria su draugais vyną, bando sugyventi su žmona ir pasiiminėja iš darželio dukrytę.

Prieš skaitydama galvojau, kad kūrinys bus humoristinio stiliaus, nes buvau girdėjus apie tai. Knygos pradžia išties buvo gana linksma, tačiau kuo toliau, tuo jaunojo mokytojo gyvenimas darėsi vis liūdnesnis ir aš supratau, kad išties ši knyga yra apie labai nelaimingo žmogaus gyvenimą. Ir tai mane nustebino, nes kaip ir minėjau, turėjau nuomonę, kad ši knyga bus linksma. Nepaisant to, kad knyga šiek tiek liūdna, man ji patiko. Tik nepatiko ta knygos dalis, kur mokytojas vedėsi mokinius į žygį. Ši dalis buvo nuobodi ir ištempta. Tačiau, tai nesugadino skaitymo malonumo.


8 pelėdžiukai iš 10.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą