2018 m. rugpjūčio 23 d., ketvirtadienis

Kaip tampama albinosais.


Zigmas Stankus

Kaip tampama albinosais

Nusprendžiau perskaityti šią knygą, nes man jau seniai ją buvo rekomendavęs geras draugas ir jau ilgą laiką ruošiausi ją perskaityti, tačiau vis atsirasdavo kitų knygų, kurios labiau patraukdavo dėmesį, na, bet pagaliau atėjo laikas ir šiam kūriniui.

Kūrinyje pasakojama apie vaikiną, kuris kariuomenės yra išsiunčiamas į Afganistaną, kur tuo metu vyko Afganistano karas. Veiksmas vyksta 9 dešimtmečio pradžioje. Pasakojama apie kariuomenės tvarką, buitį, taip pat ir apie žiaurumus, karių žūtį, sužeidimus ir kaip kiti kariai tai išgyvena taip pat ir apie santykius tarp skirtingo laipsnio kareivių. Ši knyga yra vadinama šių laikų ,,Dievų mišku".

Knygoje yra daug necenzūrinės leksikos. Bet ji tik pagyvina rašytojo atsiminimus ir suteikia pikantiškumo tekstui. Knyga yra autobiografinė. Visi įvykiai yra išgyventi paties rašytojo ir viskas pasakojama taip, kaip jis viską matė. Knygoje yra daug ironijos ir sarkazmo. Nes tikriausiai be jų išgyventi tokiomis sąlygomis būtų neįmanoma. Kūrinyje buvo daug man neaiškių terminų, kuriuos teko pasitikslinti, tačiau tai netrukdė mėgautis knyga.

Iš esmės, tai man nepatinka knygos apie karą, kareivius, armiją ir panašius dalykus, tačiau ši knyga visai patiko. Patiko, kad knygoje yra daug buitinių detalių ir viskas atpasakojama su visomis smulkmenomis. Ši knyga man persiskaitė pakankamai sunkiai. Nes kartais būdavo labai nuobodu, o kartais ir labai įdomu.

8 pelėdžiukai iš 10.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą